Yeşeren düşler sokağında ; Melal

0
1161

Erdinç ERTÜZÜN

 

Değerli okurlarım geçtiğimiz günlerde göğsümüzü kabartan bir video düştü sosyal medya hesaplarımıza. Orkestra Şube Müdürlüğü Sanatçılarından sevgili kardeşim ve kadim dostum Ömer Göktepeliler’in bestelediği ve Bursa’nın eşsiz güzellikleri Bursa’nın markalarından Karacabey Longoz’unun muhteşem görüntüleri eşliğinde her tınısıyla yüreğimizi titreten bir beste “Melal”…

 

Sanatçı şehridir Bursa, Sanat şehridir. Kültürün Sanatın Başkentidir.

Bu söylem ve iddiamı son nefese kadar taşıyacağım.

 

Uğruna can feda güzel ülkemin birçok yerine gerek görev gerek akademik çalışma gerekse kültürel sanatsal bir organizasyona katılım olsun farklı vesilelerle gitmiş bir kültür sanat insanı olarak ilk sorguladığım ve incelediğim o şehrin kültür sanat hayatına Türk İslam Medeniyetine katma değer üreten kişi kurumları oluyor doğal olarak.

 

Bugün genç bestekar sanatçı Ömer Göktepeliler kardeşimin de görev yaptığı, aşığı olduğum şehrimin ziynet değerinde bir birimini taşımak istedim köşeme.

 

Sosyalleşen hayata renk katan, manevi –zihinsel rahatlığa katkı koyan, toplumsal birlikteliğe, birlikte üretip, sunabilme yetisine sahip Bursa kent yaşamına, bir cansuyu olarak dönüştürülüp hediye edilmiş “ATATÜRK Kongre Merkezi” ve “Belediye Konservatuarı” (BBB.Orkestra Şube Müdürlüğü) gibi mekanların varlığı Bursa adına büyük bir kazanç.

 

Bir başka deyişle belediyenin, halka hizmet anlamında sanat-müzik mutfağı.

 

Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Bando ve Çalgıcı Mektebi ile müzik adına tüm Bursa’ya, kent yaşamına ve yeteneklerine hizmet üreten, idari yapısıyla birçok şehre örnek teşkil etmekte.

Öğrencisi olmaktan da onur duyduğum sadece Bursa’nın değil tüm Türkiye’nin yakından tanıdığı, Türk Musikisinin ölmez çınarı  Bestekar Erdinç Çelikkol hocanın kurucusu olduğu bu sanat kurumu ülkeye örnek rol model bir kriter gibidir.

 

İçinde müzik pınarından doğmuş, çağlayarak dört yöne akan bir nehir gibi bereketiyle sulayacağı dört bölüm. Genç solukların, genç heyecanların, genç yeteneklerin yetişeceği dört verimli harman. Yeni Ömerler, yeni Bahtityarlar, yeni Nilüferler, Aylinler, Rüştüler, Remziler,Ayşeler……

 

Şehri kucaklamaya, şehre rehber olmaya, şehrin değerlerine kucak açıp, hazinelerini gün yüzüne çıkarmaya aday bir yer eski adıyla “Konservatuar” şimdilerde “Orkestra Şube Müdürlüğü”.

 

Yeşeren düşlerin filizlenip açmaya başladığı, birbirinden heyecanlı kadroları, kentle el ele sosyal projelerin çağladığı, Türkü adına, müzik adına yolunu bulmak isteyenlerin buluştuğu bir köşe başı.

 

Yeni yazılan bir masalın, yeni okunan bir destanın anlatılmaya başladığı bir yer.Türkü söyleyen her hançere, alınan her nefes Türk Müziği’ne Bursa’nın hazırlanışının ayak sesleri.

Düşler sokağında yeşeren, filizlenip boy veren her genç, kentin medeniyetini solumasına, genç soluklar olarak Bursa’ya hizmet etmeye aday.