• (224) 716 36 00
  • orkestra.sbmd@bursa.bel.tr

Çalışma Saatleri

08:00 - 17:00

Bursa Çoksesli Korosu, Ankara’da sahne aldı

Avrupa Profesyonel Korolar Birliği’nin (TENSO) Türkiye Temsilcisi olan Devlet Çoksesli Korosu tarafından düzenlenen ‘Tenso Re:Connect’ etkinliğine katılan Bursa  Büyükşehir Belediyesi Çoksesli Korosu, performansıyla izleyenlerden tam not aldı.

Türk bestecilerin önemli eserleri seslendirildi
Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Bursa Çoksesli Korosu, TENSO Türkiye Temsilcisi, Devlet Çoksesli Korosu tarafından düzenlenen Uluslararası Tenso Re:Connect etkinliğinde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Tarihi Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte, koro tarafından Muammer Sun, Nedim Yıldız, İvan Çelak, Erdal Tuğcular ve Murat Cem Orhan gibi Türk bestecilerin eserlerine yer verildi.

Türkiye’den davet edilen tek koro ekibi
Şef Zeynep Göknur Yıldız yönetiminde sahne alan ve Türkiye’den davet edilen tek koro olma özelliği taşıyan Bursa Çoksesli Korosu, Tenso Singers ile aynı sahneyi paylaşarak izleyicilerden tam not aldı.
Etkinlik kapsamında düzenlenen seminer, atölye çalışmaları ve konserlerde bir araya gelen farklı kıta ve ülkelerden koro şefleri,  besteciler, sanatçılar ve kültür yöneticileri de farklı kültürleri yakından tanıma ve bilgi alışverişinde bulunma imkanı yakaladı.

Diğer Yazılar

#
Yıldırım'da Sanatla Büyüyen Çocuklar
    Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü tarafından, Yıldırım ilçesinde öğrenim
#
Çocuk Korosu Ek Kontenjan Sonuçları
    Çocuk Korosu Ek Kontenjan Sonuç Listesi Sonuçları görmek için tıklayınızÇalışmalar 14 Şubat
#
'Gönlümüzdeki Nağmeler' ile müzik dolu gece
    Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Gönlümüzdeki Nağmeler’
#
Kalpten Dile Ezgiler
    Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Bölümü