KARAGÖZ HALKDANSLARI TOPLULUĞUNDAN MUHTEŞEM GECE

Karagöz Halkdansları Topluluğundan Muhteşem Gece
Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Karagöz Halkdansları Topluluğu, “Özel Final Gecesi ” Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
AKKM Osmangazi salonunda coşku dolu bir katılımla gerçekleştirilen muhteşem gecede topluluk Roman oyunları ile açılış yaparken Karadeniz,Hakkari,Tokat,Teke,Üsküp yörelerinin de aralarında bulunduğu 14 ayrı yöre oyunu ile seyredenlere muhteşem bir gece yaşattı.
Bursa yöresi Yörük Türkmen oyunları ile noktalanan gecenin sonunda oluşan final tablosu Anadolu’nun kültürel renkliliğinin ve zenginlinin somut bir göstergesiydi.
Muhteşem gecenin ardından Orkestra Şube Müdürü Dr. Turgay Mercan bu özel organizasyonu gerçekleştiren Karagöz Halkdansları Topluluğu bölüm başkanı Unesco/CID üyesi Erdinç Ertüzün,Sanat yönetmeni Kenan Çelik, eğitmenler Gökhan ve Selin Kılıç’a katkı ve emeklerinden ötürü teşekkür ederek çiçek takdim etti.
Dr. Turgay Mercan geceye yönelik yaptığı konuşmada ; Markalaşan Bursa’nın marka değerlerinden Karagöz Halkdansları Topluluğu olarak dans sanatının evrenselliği, birleştiriciliği, kültürel renkliliği, ülkemizde ve şehrimizde yaşatılmaya devam eden halkoyunlarının gelişmesine katkılarının artarak devam edecek derken Bursa’nın bir “Sanat Şehri” olduğunu, halkoyunlarımız gibi kültürel sanatsal değerlerimizin desteklenmesi hususunda Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe’nin özel bir hassasiyetinin bulunduğunun da altını önümüzdeki sanat sezonu içinde ulusal ve uluslar arası klasmanlarda profesyonel proje ve performanslar sergilemeyi hedeflediklerini söyledi