HZ.MEVLANA SEMA TÖRENİYLE ANILDI

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediye Orkestrası Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından Mevlana’nın 739. ölüm yıldönümü sebebiyle gerçekleştirilen ‘Hamam-i Zade İsmail Dede Efendi’nin Hüzzam Mevlevi Ayini Sema Gösterisi’, Bursalılara huzur dolu ve duygusal anlar yaşattı.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu’nda gerçekleştirilen programda, Büyükşehir Belediye Orkestrası Türk Tasavvuf Müziği İcra Heyeti tarafından sunulan ‘Hamam-i Zade İsmail Dede Efendi’nin Hüzzam Mevlevi Ayini ve Sema Gösterisi’, gönülleri fethetti. Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin açılışında sahneye çıkan Devlet Sanatçısı Semih Sergen, sema gösterisi öncesi yaptığı anlatım ve okuduğu şiirlerle salonu dolduranlara duygusal anlar yaşattı.
Semih Sergen’in ney eşliğinde yaptığı sunumun ardından Büyükşehir Belediye Orkestrası Türk Tasavvuf Müziği İcra Heyeti’nin sahneye çıkmasıyla sema gösterisi başladı. Semazenlerin musiki eşliğindeki sema gösterileri salonu dolduran Bursalıları adeta büyüledi. İzleyenlere huzurlu anlar yaşatan programın sonunda, semazenler, Türk Tasavvuf Müziği İcra Heyeti ve konuk sanatçı Semih Sergen’e günün anısına çiçek verildi.