BÜYÜKŞEHİR BANDOSU 75 YAŞINDA

EKİM 2012

BASIN BÜLTENİ

BÜYÜKŞEHİR BANDOSU 75 YAŞINDA
– BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BANDOSU, 75’NCİ KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR.

BURSA – Bursa’da düzenlenen kültürel, sosyal ve sportif etkinlikler ile resmi bayramlarda ve devlet büyüklerinin karşılanma, uğurlanma, açılış ve temel atma törenlerindeki konserleriyle Bursalılarla buluşan Büyükşehir Belediye Bandosu, kuruluşunun 75’inci yıldönümünü kutluyor.

Bursa’da belediye bünyesinde 1936 yılında kurulan ve o günden buyana aralıksız olarak faaliyetlerine devam eden Büyükşehir Belediye Bandosu, kuruluşunun 75’inci yıldönümü nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret etti. Başkan Altepe’ye dünya bandolarının simgesi olan nefesli çalgılardan tuba maketi hediye eden Bando Şefi Şaban Gülşen, gerek yurt içi gerekse yurtdışında düzenlenen etkinliklerde Bursa’yı gururla ve en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle sınırsız imkanlara sahip olduklarının altını çizen Gülşen, “Bu destek bize büyük moral veriyor. Bu moral desteğiyle belediyemizi en iyi şekilde temsil etmenin gayreti içindeyiz” dedi.
Büyükşehir Belediye Bandosu’nun önceki yıllara oranla örnek çalışmalara imza attığını dile getiren Başkan Altepe ise “Geçmişte ağırlıklı olarak törenlerde görmeye alıştığımız bandomuz, artık kentin farklı noktalarında verdiği konserlerle de halkımızla buluşuyor. Her geçen gün kendini yenileyerek, örnek çalışmalar gerçekleştiren tüm ekibi kutluyorum” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Bandosu Şefi Şaban Gülşen, daha sonra beraberindeki ekiple birlikte Bursa Valisi Şahabettin Harput’u makamında ziyaret etti. Bandonun 75 yıllık bir geçmişe sahip olmasını önemsediklerini belirten Vali Harput, “Katıldığımız törenlerde izleri gururla izliyoruz. Sahip olduğunuz disiplin ve müzik kalitesiyle zaman zaman tüylerimiz ayağa kalkıyor. Bir insanın yüreğinde sevgi ve aşk varsa, o zaman başarı olur. Bunlar sizde mevcut, hepinizi kutluyorum” dedi.
Büyükşehir Belediyesi ve Bursa’yı temsil etmenin onurunu üzerlerinde taşıdıklarını kaydeden Bando ekibi, daha sonra Garnizon Komutanlığı ve Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’nü de ziyaret etti.