MEVLEVİ AYİN-İ ŞERİF VE SEMA TÖRENİNE YOĞUN İLGİ

Bursa, Büyükşehir Belediyesi Orkestrası tarafından ‘742. Şeb-i Arus’ nedeniyle düzenlenen Mevlevi Ayin-i Şerif ve Sema Töreni’ne ev sahipliği yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası tarafından ‘742. Şeb-i Arus’ nedeniyle düzenlenen Mevlevi Ayin-i Şerif ve Sema Töreni’, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) gerçekleştirildi. Programa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kara, konuşmacı olarak katıldı. Galata Mevlevihanesi semazenlerinin eşsiz bir gösteri sunduğu programı ilgiyle izleyen Muhsin Özlükurt ve Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürü Dr. Turgay Mercan, programa emeği geçen sanatçıları tebrik etti. Büyükşehir Belediyesi Orkestrası Türk Sanat Müziği Bölümü Başkanı Nusret Parmaksız, Eviç makamındaki ayinin bestekarı Büyükşehir Belediyesi Orkestrası Türk Sanat Müziği Bölümü sanatçısı ve hocalarından şef Salih Berkmen koordinasyonunda gerçekleştirilen programda semazenbaşı Selçuk GÜLEZ idaresindeki semazenleri Bursalılar da ilgiyle izledi. Anlamlı program, vatandaşlara huzurlu anlar yaşattı.