ZEKİ MÜREN ŞARKILARIYLA MASAL TADINDA BODRUM KONSERİ

Bodrum’da Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı’na bağlı Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Bölüm Başkanlığı tarafından, Kültür Bakanlığı ve Bodrum Belediyesi’nin destekleri ile, Zeki Müren’in anısına “ Zeki Müren Şarkılarıyla Masal Tadında “ isimli konser düzenlendi. Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’ ndeki konseri üst düzey protokol ve sanatçıların da bulunduğu yaklaşık 1500 kişi izlediği programda koro ve solistler Zeki Müren’e ait, aynı zamanda Onunla özdeşleşmiş eserleri icra etti. Programın sunumunu Orkestra Şube Müdürü    Dr. Turgay MERCAN gerçekleştirdi. Müren’in yeğeni Özlem Güner de dayısı ile olan anılarını anlatıp, şiirlerini seslendirdi. Nusret Parmaksız şefliğinde parçaların seslendirildiği konserde balerin Canan Şahin, “Gitme Sana Muhtacım” ve “ Şimdi Uzaklardasın” parçaları eşliğinde bale gösterisi sundu. İzleyiciler şarkılara zaman zaman alkış tutarak, zaman zamanda söyleyerek eşlik etti.

Program öncesi konser ekibi Kültür Bakanlığı bünyesinde olan Zeki Müren Evi’ ni, yeğeni Özlem Güner ev sahipliğinde ziyaret etti. Nostaljik ve duygusal anların yaşandığı bu ziyaret belgesel niteliğinde kayıtlara alındı.