TÜRK SİNEMASININ 100.YILI ÖZEL KONSERİ

Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen galada, ‘Türk Film Afişleri’ sergisi açıldı, Karagöz Sinema Atölyesi 3. dönem kursiyerlerinin filmleri izlendi ve ünlü sanatçı Belkıs Özener özel bir konser verdi.

BURSA – Karagöz Sinema Atölyesi, Türk Sineması’nın 100. yılı nedeniyle usta sanatçıların katılımıyla coşkulu bir galaya ev sahipliği yaptı. Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program ünlü sanatçıları Bursa’da bir araya getirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, 2012 yılından bu yana sinemaya gönül verenleri buluşturan Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Karagöz Sinema Atölyesi, yeni dönem öncesinde muhteşem bir galaya imzasını attı.
Türk Sineması’nın 100. yılında, usta sanatçıların katılımıyla coşkulu bir galayı gerçekleştiren Karagöz Sinema Atölyesi, sinemaya yıllarını ve gönüllerini veren sanatçıları aynı mekanda buluşturdu.
Sinema sevdalılarından yoğun ilgi gören galaya beyaz perdenin ünlü yüzleri Eşref Kolçak, Selda Alkor, Yılmaz Köksal, Yusuf Sezgin, Selma Güneri, Yavuz Karakaş, Kadir Özübek, Cankat Ergin, Caner Gül, Ali Tutal, Ali Yaylı, Hamdi Bor, Muhlis Asan, Aydın Sayman, Metin Devrim, Mehmet Pala, İhsan Taş, Recep Demirtaş, Hamza Eser, Muharrem Özabat, Rıza Sönmez, Tayyip Karamahmutoğlu, Erkin Ergin ve Özgül Koşar katıldı. Programa katılan sanatçılar, Bursa’da sinemaya yoğun emek verildiğini belirterek, görkemli galadan dolayı Büyükşehir Belediyesi’ni ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi tebrik etti. Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları da programa yoğun katılım sağladı.
‘Türk Film Afişleri’ sergisinin açıldığı etkinlikte Karagöz Sinema Atölyesi 3. dönem kursiyerlerinin filmleri de beğeniyle izlendi. Usta oyuncu ve yönetmenlere sinemaya verdikleri emek nedeniyle çiçek sunulan programda, Yeşilçam filmlerinin unutulmaz şarkılarını da sesiyle gönüllere taht kuran ünlü sanatçı Belkıs ÖZENER oğlu Barkın ile birlikte seslendirdi. Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Bölümü ile birlikte verilen muhteşem konserde, Türk Sanat Müziği Bölümü solistleri de şarkılar söyledi. Bu yıl 4. dönem eğitimlerine Ocak ayında başlayacak olan Karagöz Sinema Atölyesi’nin yeni dönemi için kayıtlar ise 25 Aralık Perşembe günü sona erecek.