TURAB TÜRKÜLER “NAR-I FİRKAT”COŞKUS’U

“Hayatımızdaki her duygunun karşılığını türkülerde buluruz;acıyı,gamı,kederi,hüznü,mutluluğu,memleket özlemini,hasreti,neşeyi…hepsi türkülerde saklıdır.

Türküler bizim dilimizdir. Hayatın tüm renkleri türkülerde saklıdır. Türkülerin farkına varamayanlar aslında hayatın farkına varamamışlardır.biz sussak da onlar bizi en güzel şekilde anlatır.”
incirli kültür merkezinde , bursa büyükşehir belediyesi orkestra şube müdürlüğüyle ortaklaşa gerçekleştirilen “Turab Türküleri-Nar-ı Firkat ” adlı konserimizde solist haydar demir ,türkü severlerle buluştu. Geniş repertuvarıyla dinleyenleri yöreden yöreye götüren solist haydar demir ,”gönül gel seninle muhabbet edelim”, bir kararda durmayalım”, bir güzelin hasretinden ahından”, bağlandı yollarım kaldım çaresiz”, seyyah olup şu alemi gezerim”, “ala gözlü nazlı pirim”, bu tepe pullu tepe”, aşk sevdası geldi coştum”, nar-ı firkat”, felek çakmağını üstüme çaktı”, pencereden bir taş geldi”, ellerini çekip benden”, gül ki güller açsın gül yanağında” , “lalezardandır gönül sarayım”, Bitlis’te beş minare”,”üğrünü üğrünü gelir dereden”, nasıl methedeyim sevdiğim seni”, aşıklar da olan efkar”, gitti canımın cananı”, Urfa’ya paşa geldi, “ne güzel yaratmış yar yar seni yaradan” adlı türküleri seslendirerek dinleyicilerden büyük beğeni gördü gecenin sonunda Bursa Büyükşehir Belediyesi  Genel Sekreter Yardımcısı sn. Necmettin Şenocak, Sosyal İşler Şube Müdürü sn. Şahin Arat ve Orkestra Şube Müdürümüz  Dr. Turgay Mercan, solist haydar demir ve saz ekibine teşekkür belgelerini takdim ettiler.