HUZUREVİ SAKİNLERİ TÜRKÜLERLE MORAL DEPOLADI

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen kermes ve yiyecek şenliği, Kaplıkaya’daki Büyükşehir Belediyesi Huzurevi bahçesinde yapıldı.
Huzurevi sakinlerinin vatandaşlarla buluşup kaynaşmasını sağlayan kermes, renkli görüntülere sahne oldu. Sabah saatlerinde başlayan organizasyonda, Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Halk Müziği Bölümü Sanatçıları, Bağlama; Selçuk ORUÇ, Emrah İNANIR, Mey/Zurna, Ozan OLGUN, Ritm; Alperen KIRHAN ve Ses Sanatçıları Duygu AVCILAR, Gıyasettin TOK, Semih ERSOY özel türkülerden oluşan repertuarlarını huzurevi sakinleri ve vatandaşlar için seslendirdi. Sanatçıların türkülerine eşlik eden Bursalılar, hareketli eserlere danslarıyla eşlik etti. Programa Huzurevi sakinlerinden Şair Yasin BALLI yeni çıkacak kitabındaki şiirlerinden okuyarak renk kattı.
Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’nde yaşayan yaşlılarla, vatandaşlar da kermesten memnun olduklarını söyleyerek organizasyona emek verenlere teşekkür etti. Uygun alışverişin keyfini çıkaran vatandaşlar, kermese her yıl mutlaka geldiklerini ifade ederek, bir yandan evlerinin ihtiyaçlarını giderirken diğer taraftan da huzurevinde yaşayanlara destek olmanın sevincini duyduklarını anlattı.